Com es calcula l’atur durant un ERTE
Actualitzat: octubre de 2026Fonts: Estatuto de los Trabajadores (BOE) · Ley General de la Seguridad Social (BOE)Qui hi ha al darrere
Els tres tipus d’ERTE
El que canvia en l’atur amb cadascun: la quantia, si gasta l’atur futur i la cotització.
- Causes econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció
El 70 % de la teva base els primers 180 dies de prestació i el 60 % després, dins dels mínims i màxims per fills o filles. Gasta el teu atur futur i calen 360 dies cotitzats en els últims 6 anys que no hagis fet servir per a un altre atur.
Arts. 266.b, 269 i 270 LGSS
- Força major
El 70 % de la teva base durant tot l’ERTE, dins dels mínims i màxims per fills o filles. No gasta les cotitzacions que ja tenies i no cal un període mínim de cotització.
DA 46.ª LGSS
- Mecanisme RED
El 70 % de la teva base durant tot l’ERTE, amb un límit fixat en 1.575 € al mes, el 225 % de l’IPREM més una sisena part. El temps que cobris no es considera consumit, no cal un període mínim de cotització i cal que t’hagis inscrit com a demandant d’ocupació.
DA 41.ª LGSS
Preguntes freqüents
Cobro l’atur si el meu ERTE redueix la jornada?
Sí, si compleixes els requisits del teu tipus d’ERTE, com a desocupació parcial quan la reducció temporal de la teva jornada diària ordinària és d’entre un 10 i un 70 % (arts. 262.3 LGSS i 47.7.a ET). La prestació és proporcional a aquesta reducció (art. 270.5 LGSS).
Un ERTE gasta el meu atur per a més endavant?
Depèn del tipus. En l’ERTE per causes econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció, sí: cada dia gasta atur, i en una reducció de jornada es gasta per hores (art. 269.5 LGSS). En el de força major no gasta les cotitzacions que ja tenies (DA 46.ª LGSS), i en el mecanisme RED el temps que cobris no es considera consumit (DA 41.ª.8 LGSS).
Cal haver cotitzat un mínim per cobrar l’atur en un ERTE?
En l’ERTE per causes econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció calen 360 dies cotitzats en els últims 6 anys que no hagis fet servir per a un altre atur (arts. 266.b i 269 LGSS). En el de força major i en el mecanisme RED no cal un període mínim de cotització (DA 46.ª i DA 41.ª.1 LGSS).
Què passa si no sé de quin tipus és el meu ERTE?
La comunicació que et va enviar l’empresa diu de quin tipus és. Mentrestant, tria «No ho sé» al formulari i veuràs com canvien les regles en cada tipus, sense una sola xifra.