Calcula canto paro vas cobrar

Coas datas do teu contrato, o teu salario e os teus fillos ou fillas ao cargo, estima canto paro cobrarías ao mes e durante canto tempo. Ao final verás tamén o teu finiquito.

Como queres comezar?

Podes subir os documentos que che deu a empresa para completar os datos co que se lea neles, ou escribilos ti. Antes de calcular nada, revisas cada dato.

Como se calcula o paro

Actualizado: outubro de 2026Fontes: Estatuto de los Trabajadores (BOE) · guía do CGPJ v0.6 · Ley General de la Seguridad Social (BOE) · contías do SEPEQuen está detrás

O 70 % e despois o 60 %

O paro, a prestación contributiva por desemprego, calcúlase sobre a túa base reguladora: a media do cotizado por desemprego nos últimos 180 días, sen as horas extraordinarias (art. 270.1 LGSS). Cóbrase o 70 % desa base os primeiros 180 días e o 60 % desde o día 181 (art. 270.2 LGSS).

Cada mes ten un mínimo e un máximo segundo os teus fillos ou fillas ao cargo (art. 270.3 LGSS). En 2026, co IPREM en 600 €, son estes:

  • Sen fillos ou fillas ao cargo, entre 560 € e 1.225 € ao mes.
  • Cun, entre 749 € e 1.400 €.
  • Con dous ou máis, entre 749 € e 1.575 €.

Art. 270 LGSS

Canto se cobra de paro cunha nómina de 1.300, 1.500 ou 1.800 €

Paro bruto ao mes cun salario en 14 pagas iguais e xornada completa, en 2026, arredondado ao euro como na calculadora.

Salario bruto ao mes1.300 €1.500 €1.800 €
Base reguladora1.517 €1.750 €2.100 €
Primeiros 180 días, sen fillos ou fillas1.062 €1.225 €1.225 €
Primeiros 180 días, cun fillo ou filla1.062 €1.225 €1.400 €
Primeiros 180 días, con dous ou máis1.062 €1.225 €1.470 €
Desde o día 181, sen fillos ou fillas910 €1.050 €1.225 €

A base sae do salario anual, coas pagas extraordinarias, entre 12: con 1.500 € en 14 pagas, 21.000 € / 12 = 1.750,00 €, e o seu 70 % é xusto o máximo sen fillos ou fillas ao cargo. Con 1.800 € a base é 2.100,00 € e o seu 70 % supera os máximos sen fillos ou fillas e cun, polo que nestes casos se cobra o máximo.

Son cifras brutas. Delas descóntase un 4,85 % da base para a Seguridad Social e o IRPF que corresponda. Con xornada parcial as cifras son menores, e a calculadora non as dá.

Quen pode cobralo

O contrato ten que rematar nunha situación legal de desemprego: un despedimento ou o fin dun contrato temporal que non remataches ti, por exemplo (art. 267 LGSS). Ademais cómpren polo menos 360 días cotizados nos últimos 6 anos, inscribirte como demandante de emprego e subscribir o acordo de actividade, entre outros requisitos (art. 266 LGSS).

Sen inscribirte como demandante de emprego non hai paro: dáste de alta no servizo de emprego da túa comunidade e pídelo ao SEPE nos 15 días seguintes ao fin do contrato, ou ao fin das vacacións non gozadas que che pague o finiquito (arts. 266 e 268 LGSS). Que sexan días hábiles indícao o SEPE.

Arts. 266 · 267 · 268 LGSS

Se estás nun ERTE

Un ERTE tamén pode dar dereito a paro mentres dura. Canto se cobra e se gasta o teu paro futuro depende do tipo de ERTE: calcula o teu paro durante un ERTE.

Arts. 262 · 267 LGSS, DA 41.ª · 46.ª

Preguntas frecuentes

Canto paro me corresponde?

O 70 % da túa base reguladora os primeiros 180 días e o 60 % despois (art. 270.2 LGSS). A base é a media do cotizado por desemprego nos últimos 180 días, sen horas extraordinarias (art. 270.1 LGSS). En 2026 cada mes queda entre 560 € e 1.575 € brutos, segundo os teus fillos ou fillas ao cargo.

O paro calcúlase en bruto ou en neto?

As cifras son brutas. Delas descóntase un 4,85 % da base para a Seguridad Social (Orden PJC/297/2026) e o IRPF que corresponda. Esta calculadora non dá unha cifra neta.

Canto é o paro máximo en 2026?

Co IPREM en 600 €, o máximo é de 1.225 € ao mes sen fillos ou fillas ao cargo, 1.400 € cun e 1.575 € con dous ou máis; o mínimo, 560 € sen fillos ou fillas e 749 € con algún (art. 270.3 LGSS e contías do SEPE).

Que ceses dan dereito a paro?

Calquera despedimento e o fin dun contrato temporal que non remataches ti son situación legal de desemprego; a baixa voluntaria non, agás excepcións (art. 267 LGSS).

En que prazo se pide o paro?

Nos 15 días seguintes ao fin do contrato, ou ao fin das vacacións non gozadas que che pague o finiquito, e antes tes que inscribirte como demandante de emprego. Pedilo máis tarde resta días de paro (arts. 266 e 268 LGSS). Que sexan días hábiles indícao o SEPE.