Quitança per final d’un contracte temporal

Quan arriba la data de final del teu contracte temporal, et correspon la quitança (finiquito) i, segons el tipus de contracte, una indemnització. Calcula les dues coses amb les teves dates i compara-les amb el que t’ofereixen.

Com vols començar?

Pots pujar els documents que t’ha donat l’empresa per omplir les dades amb el que s’hi llegeixi, o escriure-les tu. Abans de calcular res, revises cada dada.

Què et correspon en acabar un contracte temporal

Actualitzat: octubre de 2026Fonts: Estatuto de los Trabajadores (BOE) · guia del CGPJ v0.6 · Ley General de la Seguridad Social (BOE) · quanties del SEPEQui hi ha al darrere

12 dies per any, llevat de substitució i formació

En acabar un contracte temporal per circumstàncies de la producció, et correspon una indemnització de 12 dies de salari per any, en proporció als dies treballats (art. 49.1.c ET). Si el contracte va començar abans del 2015, són menys dies: 8 si va començar el 2011 o abans, 9 el 2012, 10 el 2013 i 11 el 2014 (disposició transitòria 8.ª ET). Els contractes signats abans del 4 de març de 2001 no tenen aquesta indemnització (disposició transitòria 8.ª.2 ET).

Els contractes de substitució d’una altra persona i els contractes formatius no tenen indemnització (art. 49.1.c ET). Per això la calculadora et pregunta el tipus de contracte just després de la causa.

Art. 49.1.c ET · DT 8.ª

El preavís en contractes de més d’un any

Si el contracte ha durat més d’un any, com pot passar amb un de substitució, l’empresa t’ha d’avisar del final amb almenys 15 dies d’antelació (art. 49.1.c ET). La revisió compta com a pendents de pagament els dies d’aquest preavís que no et van donar. Cada dia val entre el teu salari mensual / 30 i el teu salari anual / 365, segons com ho compti l’empresa.

Art. 49.1.c ET

Exemples: 3, 6 i 12 mesos

Un contracte per circumstàncies de la producció dura com a màxim 6 mesos, o fins a un any si el teu conveni sectorial l’amplia (art. 15.2 ET).

Contractes per circumstàncies de la producció que acaben el 30 de setembre de 2026, amb 1.500 € bruts al mes i dues pagues extraordinàries de 1.500 €.

DuradaIndemnització
3 mesos174,02 €
6 mesos346,15 €
12 mesosnomés si el teu conveni sectorial l’amplia690,41 €

Cada indemnització són els dies del contracte × 12 / 365 dies de salari, a 21.000 € / 365 cadascun. La quitança suma, a més, el salari de l’últim mes, les vacances i les pagues extraordinàries, que la calculadora revisa amb les teves dades.

Un contracte temporal que supera la seva durada màxima pot ser en realitat indefinit (art. 15.4 ET), i aleshores el seu final seria un acomiadament. Només els contractes d’obra o servei signats abans del 31 de desembre de 2021 podien durar més (disposició transitòria 3.ª del Real Decreto-ley 32/2021).

Art. 15 ET

Si el contracte acaba mentre estàs de baixa

La revisió calcula la quitança amb les dates, el salari i els dies de vacances que indiquis. No té en compte la baixa mèdica ni què passa amb la seva prestació en acabar el contracte: això no ho comprovem.

I l’atur

El final d’un contracte temporal és situació legal de desocupació, tret que l’acabessis tu (art. 267.1.a.6.º LGSS). Quant dura depèn dels dies cotitzats en els últims 6 anys: ho tens a Quant d’atur et correspon segons el temps treballat.

Art. 267 LGSS

Preguntes freqüents

Tinc dret a quitança si se m’acaba el contracte?

Sí. En acabar qualsevol contracte, t’han de pagar el salari dels dies treballats de l’últim mes, les vacances no gaudides i la part meritada de les pagues extraordinàries que no vagin prorratejades (art. 49.2 ET).

Quina indemnització hi ha en acabar un contracte temporal?

12 dies de salari per any, en proporció als dies treballats (art. 49.1.c ET). Si el contracte va començar el 2011 o abans, són 8 dies; el 2012, 9; el 2013, 10; i el 2014, 11 (disposició transitòria 8.ª ET). Els contractes de substitució i els formatius no tenen indemnització, ni els signats abans del 4 de març de 2001 (disposició transitòria 8.ª.2 ET).

M’han d’avisar que s’acaba el contracte?

Si el contracte ha durat més d’un any, l’empresa t’ha d’avisar amb 15 dies d’antelació (art. 49.1.c ET). La revisió compta com a pendents de pagament els dies d’aquest preavís que no et van donar.

I si se m’acaba el contracte mentre estic de baixa mèdica?

La revisió calcula la quitança amb les dates, el salari i els dies de vacances que indiquis. No té en compte la baixa mèdica ni què passa amb la seva prestació en acabar el contracte: això no ho comprovem.

El final de contracte dona dret a atur?

Sí, tret que el contracte l’acabessis tu (art. 267.1.a.6.º LGSS). A més, calen 360 dies cotitzats en els últims 6 anys, que poden venir de diversos contractes.